donderdag 15 januari 2009

Houd moed meneer Besselink!

Terwijl de mooiste foto's en filmpjes van andermans blogs afspatten (hoe doet ze dat toch die Lizette), krijg ik feedback op mijn onderzoeksvoorstel. In grote lijnen akkoord. Wel met advies om het aantal afhankelijke variabelen te beperken en met het advies om de weblogstudenten te enthousiasmeren. Vanzelfsprekend.

Intussen is vandaag in samenwerking met Frank Rokebrand een eerste versie van een projectplan voor Teleac geschreven. De kern daarvan is om een project te starten dat uitmondt in module voor studenten waarin ze leren multimediale educatieve programma's zó te bewerken, dat ze ingezet kunnen worden in uitdagende (taal)rijke leeromgevingen, waarin voor kinderen met diverse interesses, leerstijlen en capaciteiten veel te beleven valt. Het plan zal met Teleac/Schooltv besproken worden. Indien groen licht zal samen met andere pabo's een mooi avontuur van start gaan.

Dan de Raaksubsidie: een eerste aanzet is gegeven om samen met de Open Universiteit te onderzoeken of een aanvraag in het kader van Raakpubliek kansrijk kan zijn. Idee is om samen met partners (universiteit, KPC-groep, scholen uit de regio) te onderzoeken op welke manier innovatieve kennis met behulp van web 2.0-toepassingen sneller gecreëerd en gedeeld kan worden. Deelnemers vormen dan samen een tijdelijke of vergankelijke learning community opgezet voor een specifiek doel (kennis rond een thema, onderwerp of domein maken en delen), waarbinnen IJsselgroep of Iselinge vooral kennismakelaar wil zijn tussen consumerende/producerende geïnteresseerden.

2 opmerkingen: