vrijdag 20 november 2009

Accreditatie: de vlag kan uit!


Bericht van de NVAO:


Natraject pabo's (bijna) afgerond
In juni 2009 heeft de NVAO besloten zeven pabo-opleidingen nog niet te accrediteren om geen twijfel te laten bestaan over de borging van het hbo-niveau.
Bij deze opleidingen zou een "natraject" plaatsvinden in de vorm van een verificatie (zes opleidingen) en een aanvullende beoordeling voor Hogeschool Leiden. Deze trajecten zijn nu (bijna) afgerond. Vanaf volgende week start de formele besluitvormingsfase waarna de desbetreffende pabo's op 2 december een voornemen tot besluit en daarna een definitief besluit van de NVAO kunnen verwachten.
De Hogeschool IPABO Amsterdam Alkmaar heeft vrijdag 20 november 2009 bekend gemaakt dat zij een negatieve beoordeling verwachten. De NVAO kan bevestigen dat het "natraject" tot een negatieve uitslag voor de pabo-opleiding van de Hogeschool IPABO Amsterdam Alkmaar zal leiden en tot zes positieve resultaten (Christelijke Hogeschool Windesheim, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Leiden, Hogeschool Zuyd, Iselinge Hogeschool en de Marnix Academie). De besluiten zullen in december via de NVAO-website worden gepubliceerd.


Deze ochtend het telefoontje: Iselinge Hogeschool heeft sterk en overtuigend de kwaliteit van de opleiding aangetoond!

Dat werd tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten